De populariteit van Ravensburger-spel Lorcana heeft voor problemen gezorgd op de grootste spellenbeurs van de Verenigde Staten; GenCon. De rij met geïnteresseerden was zo lang dat de organisatie alle zeilen moest bijzetten om het in goede banen te leiden. Sommigen bleven zelfs heel de nacht in de rij staan voor de nieuwe hype in de TCG-wereld.

Lorcana is een Trading Card Game, zoals Magic the Gathering, waar alle kaarten een band hebben met de Disney-wereld.

Het is geen vraag welk spel het meest populair is op GenCon dit jaar, een van de grootste spellenbeurzen ter wereld. Meteen bij de opening van de beurs deze week ontstond er bij de ingang van de Ravensburger-stand een gigantische rij, die praktisch door de hele hal heen liep.

Uiteindelijk liep de wachtrij tot buiten de hal en werden hekken neergezet, om de mensenmassa enigszins te kunnen begeleiden. Hoe lang de rij precies was en hoeveel mensen er in stonden is niet helemaal duidelijk.

Maar daarmee waren de problemen nog niet opgelost. Mensen die niet aan de beurt kwamen op de eerste dag (of niet eens de moeite hadden genomen om in de rij te gaan staan) wilden bij de sluiting van de hal met uitgevers meteen in de rij gaan staan voor de volgende dag. Daarom heeft GenCon om 6 uur ’s avonds (bij sluitingstijd) meteen een nieuwe rij laten vormen bij de ingang van Hal F. Mensen die toen vooraan stonden konden de volgende ochtend om 10 uur (bij de opening van de hal) meteen als eerste afrekenen bij Ravensburger.

Speciaal voor de lancering had Ravensburger een speciale Mickey Mouse Musketeer-promo in de aanbieding voor elke klant in de aanbieding die meer dan 25 dollar zou besteden. Die kaarten bleken ook erg gewild.

Het belooft heel wat drukte voor beurzen in Europa zoals Essen SPIEL en het Spellenspektakel.

Door Redactie