Ancient Knowledge: Heritage (Iello Games) – Ontwerper: Rémi Mathieu – Illustrator: Adrien Rives, Emilien Rotival – Spelers: 1-4 – Speeltijd: 30 – 120 minuten – Leeftijd: 12+

Het Iello-spel Ancient Knowledge krijgt een uitbreiding: Heritage. De uitbreiding komt met veel nieuwe kaarten en een solo-modus.

In het spel Ancient Knowledge is het de bedoeling om met gebouwen en monumenten zoveel mogelijk gebruiken en kennis van je oude beschaving te bewaren. Of beter gezegd, niet verloren te laten gaan. Het spel draait grotendeels om het voorkomen en wegspelen van minpunten, door het spelen van kaarten.

De uitbreiding komt met 36 nieuwe gebouwkaarten en twaalf nieuwe technologiekaarten. Daarmee neemt het aantal kaarten met ongeveer een kwart toe.

Ook kent het spel straks ook een solomodus. Die bestaat uit zestien kaarten. De speler kiest één tot vijf doelen, die op een van de plekken op het bord komen te liggen (daardoor is het moeilijker om artifacts te spelen). Het lijkt erop alsof Iello ook een soort campagne vorm heeft ontwikkeld, want sommige doelen die je behaalt in de solo-modus leveren krachten op die je in later spellen nog eens kans gebruiken.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *