Stonemaier Games komt eind deze maand met Wyrmspan, een soort Wingspan, maar dan niet met vogels, maar met draken. UPDATE: 999 Games komt ook met een Nederlandse versie:

In het spel ben je een amateur-drakoloog (ja dat is iets, blijkbaar) in de Wyrmspan-wereld, waar allerlei verschillende vormen leven.

In het spel begin je met drie grotten voor je draken. Tijdens het spel bouw je die grotten verder uit, zodat er meer plek is voor je draken om te leven.

“Wyrmspan is gebaseerd op de mechanismen op Wingspan, maar het is wel een op zichzelf staand spel, dat niet gespeeld kan worden in combinatie met Wingspan”, schrijft Stonemaier Games op hun website.

Er zijn tal van elementen die niet voorkomen in Wingspan. Zo wordt er gewerkt met geld, gilden (guilds, 4 stuks). De speciale eigenschappen van de draken zijn gekoppeld aan de ‘personlity tags’ op de drakenkaarten. En de draken leggen niet alleen eieren, maar krijgen ook kleine draakjes.

De handleiding van Wyrmspan is hier al te downloaden. Het spel is vanaf 31 januari verkrijgbaar via de website van Stonemaier Games (Engelse versie).

Of 999 Games ook met een Nederlandse editie komt is nog niet duidelijk.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *