Spellenparade14 april 2024 – 10:00 tot 17:00 uur – Vijverlaan 2 – Gratis parkeren bij station Tilburg Universiteit – Toegang: Gratis

Op zondag 14 april vindt in Tilburg de tweede editie plaats van de Spellenparade. In Boerke Mutsaers (Tilburg-West) organiseren Ludens 013, de Spelcarraousel en AanZ samen een spellenbeurs. “We vullen elkaar goed aan”, zegt Nikki Verlaan namens de organisatie. 

Het complete gesprek met de organisatie van de Spellenparade is terug te luisteren in aflevering 28 van de Speloptafel podcast. Foto: Spellenparade van 2023 op de vorige locatie.

De beurs biedt voor elk wat wils, zegt Verlaan in de podcast van Speloptafel. “Aan de ene kant is het voor mensen die niet wisten dat er meer is dan monopoly. Een gratis kennismaking en als ze het niks vinden, kunnen ze ook weer zo gaan. En voor de veelspeler is er ook genoeg aanbod.”

Het feit dat de beurs door drie verschillende spellenclubs wordt georganiseerd, geeft ook de mogelijkheid om kennis te maken met drie verschillende clubs. “Op die manier kunnen mensen een beeld krijgen van hoe die clubs eruit zien en welke er beter bij hen past.”

Naast de drie spellenclubs zijn er ook bordspelspeciaalzaken Dé Spellenwinkel (Breda) en Labyrinth (Tilburg) aanwezig. Van de uitgevers zijn onder andere aanwezig: Asmodee, Geronimo, HenMar, HOTGames, Htown, SmartGames, White Goblin Games en Tucker’s Fun Factory. 

Toevallig

“In Tilburg zat al jarenlang een spellenclub”, legt Verlaan uit. “En toen wij met de Spelcarroussel begonnen kwamen we erachter dat er zelfs ook nog een derde spellenclub in oprichting was. Toen hebben we maar contact gezocht om ook de spelavonden een beetje op elkaar af te stemmen. Sindsdien is het contact heel goed en komen we ook onderling op de spellenavonden.”

Het leidde tot een voorzichtige eerste beurs in de Lokkehal. Maar voordat er een vervolg kon komen sloeg corona toe. “Dat is toen een beetje doodgebloed”, geeft Verlaan toe. “Maar vorig jaar wilden we het toch samen weer proberen. Dat leverde een bijna gratis locatie op en er kwamen vierhonderd man op af. Toch was het niet ideaal, want we mochten er niks verkopen. Dus kwamen we voor dit jaar uit bij Boerke Mutsaers (Vijverlaan, Tilburg-West). Die heeft een ideale locatie bij het station, met gratis parkeren. En voor de omvang van een beurs die wij voor ogen hebben is het de perfecte locatie.”

Op de Spellenparade is er ook plek voor Pakje voor de Sint: een inzamelingsactie voor cadeautjes voor kinderen die geen Sinterklaas kunnen vieren, bijvoorbeeld door financiële beperkingen. Op die manier kunnen ze toch een cadeautje krijgen. Naast spellen zijn ook puzzels en boeken welkom. De spellen moeten wel voor kinderen zijn tot 12 jaar, in goede conditie en in het Nederlands. Meer info op: https://www.sintintilburg.nl/goede-doelen/pakje-van-de-sint/

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *