De Nederlandse uitgever Jolly Dutch heeft een flinke uitbreidingslag gemaakt. Het voegt de spellen van Formula Games en The Gamefantry toe aan het bedrijf. De eigenaren Alon Nir (Formula Games) en Paul Gigengack (Gamefantry) worden nu mede-eigenaar bij Jolly Dutch.

“Met deze stap geven we de groei van Jolly Dutch een enorme boost”, zegt eigenaar Alexander Kneepkens in een verklaring. “Met de ervaring en expertise van Alon en Paul maken we enorme stappen. Door de samenwerking vergroten we ons spellenassortiment met bijna 50 procent.”

De opname van de spellen van Formula Games komt niet helemaal al een verrassing. Tijdens Spiel in 2023 en Zuiderspel waren de spellen van Formula Games, zoals het bekende Robofactory ook al te spelen bij Jolly Dutch. HOT Games blijft wel de distributie verzorgen voor Formula Games. Gamefantry is bekend van spellen als Piets Piazza en Afritoria. 

Ook art-director Vicky Trouerbach treedt toen tot de directie van Jolly Dutch. 

Voor dit jaar komen er, zoals eerder al aangekondigd, zes spellen uit in de bekende Jolly Club-lijn en krijgt debuutspel Chartered opfrisbeurt. Later dit jaar wordt er nog een titel aangekondigd. 

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *