De Nederlandse uitgever Quined Games komt in mei met een crowdfundingactie op Gamefound om het spel Stupor Mundi gepubliceerd te krijgen. In het spel ga je naar de Middeleeuwen en ben je een van de vazallen van Frederick II, keizer van het Heilige Romeinse Rijk (1194-1250).

Het spel werd met een kaart-selectie-mechanisme waarbij je je macht verder uitbouwt in het gebied rondom de Middellandse Zee, je bouwt je eigen kasteel en verzamelt specialisten. Uiteindelijk sta je voor de keus of je Frederick trouw blijft of dat je ervoor kiest om een van de andere partijen te steunen.

Het spel is nummer 28 in de Master Print-serie en is ontworpen door Nestore Mangone, die eerder ook Newton, Autobahn en Darwin’s Journey maakte. De artwork is van Maciej Janik (onder meer Robinson Crusoe en Stroganov). Het vorige deel in de serie is Carnegie, dat internationaal meerdere prijzen wist te vergaren.

Het spel speelt van 1 tot 4 spelers, duurt anderhalf tot tweeëneenhalf uur en is voor veertien jaar en ouder. Er komen meerdere taalversies uit, maar het spel krijgt geen Nederlandse editie.

De crowdfundingscampagne voor Stupor Mundi beint op 7 mei. Mensen die zich nu al aanmelden komen in aanmerking voor een gratis uitbreiding.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *