Op het Speelgoedgala 2023 zijn de publieksprijzen voor Speelgoed van het Jaar uitgereikt. Er waren prijzen voor Betoverde Torens (HOTGames), Dixit Disney (Asmodee), Cats and Boxes (Smart Games) en Wolven (999Games). Ook was er een prijs voor ‘beste nieuwkomer’ voor Gamin’BIZ voor het spel FIKA.

De prijzen werden verdeeld onder de spellen die eerder van de jury al een prijs hadden ontvangen. Het was aan het publiek om per categorie ook nog een winnaar aan te wijzen.

Voor HOTGames blijft het prijzen binnenhalen dit jaar. Nadat De Betoverde Torens eerder al de juryprijs van het Speelgoed van het Jaar en de Nederlandse Spellenprijs wist te winnen, komt er nu ook een derde prijs bij. De torens kregen de meeste stemmen in de categorie ‘Familiespellen vanaf 12 jaar’. In die categorie won het van Akropolis (Geronimo Games) en Skull (999 Games).

In de categorie Familiespellen tot 12 jaar was er een prijs voor Dixit Disney van Asmodee. Die kreeg meer stemmen dan Kites (ook Asmodee) en Mycelia.

Wolven van 999 Games kreeg bij de Kennerspellen de trofee. Dat spel kreeg meer stemmen dan de Spellenprijswinnaar Heat (Aasmodee) en Evergreen (999 Games).

Bij de kinderspellen ging de prijs naar Cats and Boxes van SmartGames. De andere genomineerden waren Bende op de Boerderij van MNKY Entertainment en Magisch Berg (999 Games).

En dan was er ook nog een categorie ‘beste nieuwkomer’. Die was – tot zijn eigen verbazing – voor Michiel de Wit en Gam’inBIZ voor het spel FIKA:

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *