Het Rotterdamse Identity Games en 999 Games uit Almere gaan samenwerken rondom de distributie van spellen. 999 Games zal per juni de volledige logistieke afhandeling van Identity Games gaan vervullen.

De samenwerking is mogelijk gemaakt door de recente verhuizing van 999 Games naar een nieuw magazijn. “Dit magazijn is gebouwd op groei”, zegt Charlie Hemmes, marketingdirecteur bij 999 Games, tegen Speloptafel. “En dus hebben we palletplaatsen over. Identity Games maakte gebruik van een extern magazijn en dat is een kostbare werkwijze. Dus hebben zij nu hun voorraad bij ons neer kunnen zetten.”

Vanaf het splinternieuwe magazijn in Almere worden straks alle bordspellenwinkels in Nederland en België bevoorraad gaan worden. “Dan hoeft er maar één vrachtwagen te rijden, met de spellen van 999 Games én van Identity Games erin. Het zorgt er ook voor dat Identity Games ook de kleinere winkels beter kan bedienen.”

In een gezamenlijke verklaring van de twee uitgevers sluit Jeroen Nugteren van Identity Games zich daarbij aan. “Het geeft commerciële mogelijkheden voor winkeliers die tot nu toe moeilijk aan de spellen van Identity Games konden komen.”

Het contact tussen de winkeliers en de Identity Games, blijft wel nog via het Rotterdamse bedrijf gaan.

Meer over de verhuizing van 999 Games naar het nieuwe pand in Almere Poort, in de Speloptafel-podcast nummer 31 (publicatiedatum 21 april).

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *