In Rotterdam heeft Identity Games een nieuwe serie aan spellen gepresenteerd: Medical Mysteries. In het spel moet je op de spoedafdeling aan de slag om te onderzoeken wat een patiënt met mysterieuze symptomen mankeert. Het spel werd – hoe passend – gepresenteerd in het Erasmus Medisch Centrum, het grootste ziekenhuis van Rotterdam.

Het spel heeft wat weg van een Escape Room, maar ook weer niet helemaal, zei Marit van der Helm van Identity Games eerder deze week op Radio Rijnmond. “We zijn natuurlijk heel erg bekend van Escape Room – The Game. Maar ik vind dit een heel ander type spel, maar het heeft wel wat overeenkomsten. Ik denk dat mensen die een Escape Room leuk vinden, dit spel ook heel interessant vinden.”

In het spel zitten vier scenario’s waarbij de spelers gezamenlijk moeten uitzoeken wat er mis is met de patiënt en daarmee ook zijn of haar leven redden.

Volgens Van der Helm heeft het spel ook een educatieve waarde. “Bij elk medicijn da je geeft staat uitleg. Als je een scan gaat doen, een MRI-scan of een CT-scan, dan staat er haarfijn uitgelegd wat je nou eigenlijk precies gaat doen met de patiënt. Dus je leert er zeker van, maar je hoeft geen medische kennis te hebben om het spel te spelen.”

Het is uiteindelijk de bedoeling dat Medical Mysteries een serie gaat worden. Het eerste deel heet Medical Mysteries New York Emergency Room. Er zitten vier scenario’s in van ieder ongeveer een uur. En in het najaar moet deel twee verschijnen en dat krijgt de naam Miami Flatline.

Bij de lancering van het spel heeft Identity Games ook een cheque van € 15.000 euro overhandigd voor onderzoek naar hartproblemen.

Voor de mensen die het spel eens hebben gespeeld is er op de website van Identity Games een download beschikbaar zodat anderen het spel ook nog eens kunnen spelen. Het spel Medical Mysteries is voorlopig alleen via bol.com en Spellenrijk.nl te verkrijgen.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *