Trekking the World (Underdog Games) – Ontwerper: Nick Bentley, Charlie Bink – Illustraties: Csaba Bernath, Marta Danecka, Sebastian Koziner, Alexey Shrirokikh – Spelers: 1-5 – Speeltijd: 30 – 60 minuten – Leeftijd: 10+ – Nederlands: nee

De nieuwe editie van het populaire spel Trekking the World wordt bij de tweede editie behoorlijk aangepast. “Elke regel wordt veranderd”, laat uitgever Underdog Games weten. Het spel verschijnt binnenkort op Kickstarter.

In het originele spel Trekking the World ga je als toerist de hele wereld over en bezoek je de meest indrukwekkende locaties en verzamel je souvenirs.

“In de afgelopen jaren hebben we 130.000 kopiĆ«n verkocht van Trekking the World in vier jaar tijd”, zegt Underworld Games. “Meer dan zesduizend reacties kregen we binnen over de plus- en minpunten van het spel. Vorig jaar hebben we al die opmerkingen onder de loep gelegd. En nu hebben we een andere manier gevonden om een beter spel te maken. En Trekking the World – Tweede Editie is het directe gevolg.”

Op de foto’s die Underdog Games heeft geleverd zijn er duidelijk zichtbaar. Geld is plotseling een component en die komt ook voor in het bezoeken van de diverse locaties. Ook het verzamelen van de souvenirs. Ook de kaart zou zijn aangepast, maar dat is op het eerste zicht niet echt te zien. Elke toeristische locatie die bezocht wordt, levert ook een eenmalige bonus op. Ook kent het spel een solo modus.

“De eerste editie was een set-collection en racing game. Bij de tweede editie gaat het meer om drafting en racing.”

Wanneer de tweede editie van Trekking the World op Kickstarter verschijnt is nog niet bekend gemaakt. Of er een Nederlandse versie van komt is niet bekend. Trekking through history, ook van Underdog Games, is ook opgepikt door White Goblin Games.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *