King of Tokyo Duel (Iello) – Ontwerper: Richard Garfield – Illustraties: Quentin Regnes – Spelers: 2 – Speeltijd: 20 minuten – Leeftijd: 8+ – Nederlands: nee

De Franse spellenmaker Iello presenteert op Spiel (oktober) een editie van King of Tokyo voor twee spelers. Het spel is ontworpen door Richard Garfield, die ook het origineel heeft bedacht.

Op de facebookpagina van de Franse uitgever is alleen een filmpje te zien met de aankondiging van het spel. Foto’s of andere afbeeldingen ontbreken nog.

“Kies je monster met zijn unieke kracht en roll nieuwe dobbelstenen”, staat te lezen in de omschrijving. “Met de dobbelstenen verzamel je bekendheid en vernietigingtokens.”

Waar het originele spel (2012) wel speelbaar is met twee spelers, wordt dat eigenlijk niet aangeraden. Deze versie is uitsluitend met twee spelers te spelen.

Naast speciale tokens kent het spel ook weer kaarten die krachten weergeven. Je kan het spel dus niet alleen winnen door je tegenstander te verslaan, maar ook door een bepaald aantal (roem)punten te scoren.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *