In een creatieve sector als de bordspellensector kan je heel wat grappen en grollen verwachten rondom 1 april. In binnen en buitenland (nee, 1 april blijft echt niet beperkt tot Brielle en omgeving) worden nep-aankondigingen gedaan, niet-bestaande uitbreidingen aangekondigd en vreselijke prijzen beloofd. Speloptafel maakte een rondgang langs de velden…

Om je kont mee af te vegen

White Goblin Games komt met het idee om de bekende Qwixx-scorelijsten op een wc-rol te drukken. Altijd in de buurt, altijd makkelijk. Liever niet voor beide doeleinden gebruiken alsjeblieft. De makers van de bordspellencartoon Semi-coop stellen vast dat als ze dit op Spellenspektakel of in Essen zouden verkopen, dan zou het een tophit zijn.

Ook een opmerkelijke accessoire bij Czech Games Edition. Daar hebben ze voor het spel Kutná Hora authentieke stenen van de Sint Barbara’s Kathedraal ingekocht. “Je eigen kathedraal bouwen is nog nooit zo leuk geweest”. De stenen kosten wel bijna 10.000 euro per stuk. 

Draken

999 Games, dat zelf bijzonder drukke dagen achter de rug heeft na de Wyrmspan-hype, probeert ook wat extra geld te slaan uit de drakenpopulairteit. En dus komen andere spelsoorten ook met een Wyrm-versie: Take5, Similio en Halli Galli. 

Ze zeggen dat Duitsers geen humor hebben, maar na alle ophef rondom Wyrmspan, is het lastig om hier de glimlach te onderdrukken. Lookout Spiele ‘komt met een draken-editie van Forest Shuffle’.

Wedstrijden

Bij Amsterdice wordt eind deze maand een Monopoly Play & Win gehouden. Inschrijven is mogelijk vanaf 1 april. Nu maar hopen dat er genoeg nazorg is geregeld voor al die mensen die vol verwachting op 28 april op de stoep staan. 

Nog een wedstrijd van uitgeverij Eagle-Gryphon Games. Zij geven vijf spellen weg aan degene die als eerste een foto stuurt met zijn of haar favoriete spel van EGG, terwijl ze naast Eric Martin, de topman van Boardgamegeek staan. Die kan maar beter even onderduiken deze week. 

Take me to the Moon (of Madurodam)

Days of Wonder heeft vandaag ‘A Moon’s Adventure’-versie van Ticket to Ride uitgebracht. En dat 55 jaar na de eerste succesvolle maanlanding! Een spel voor 12 spelers met en speelduur van 27 dagen!

Een primeurtje van ‘Spot het Spel’. De geweldige fotografen op social media hebben ontdekt dat de nieuwe versie van Heat geheel verduurzaamd wordt, met wagens op zonnepanelen!

Jolly Dutch heeft ook een nieuwe versie voor het debuut-spel Chartered: Chartered Madurodam. Alles is klein aan het spel: de componenten, de doos. ‘Het gebruik van een vergrootglas is daarom aanbevolen. Maar die wordt overigens niet meegeleverd. Pfff….

Uitgever Board & Dice komt met de B&D Workout Challenge. “We hebben samen met een van de grootste fitness-experts (wiens naam we geheim houden) een revolutionair fitness-programma opgesteld. Begin met zweten, samen met je bordspelcollectie.

Bij de verplichte oefeningen zit onder meer: squats doen al naar gelang de worp met de dobbelsteen, crunches al naar gelang het aantal kaarten je pakt tot je een ‘Book of Cards’-rode kaart pakt, of bouw een toren gemaakt van bordspeldozen (uiteraard met een burpee).

Afscheid van de blauwe sinaasappel

Het Franse Blue Orange neemt afscheid van het logo en krijgt daarmee ook een nieuwe naam. In plaats van Blauwe Sinaasappel wordt het Oranje Banaan. 

Boardgamebutler

Voor mensen die moeite hebben met het leren van de regels en het opstellen van die grotere spellen komt Mindclash Games met de Board Game Butler:

Film

En we hebben al zo vaak verhalen gehoord over films over Catan en Terraforming Mars… maar de film Barage krijgt nu volgens Intrafin deze zomer al een film. En het wordt een kaskraker, wordt nu al beloofd. Volg vier bedrijven die strijden om zoveel mogelijk elektriciteit te produceren. “De film waar iedereen op wachtte, of niet!”

Waarschijnlijk hebben we heel veel grappen gemist op sociale media. Wil je er nog wat aan toevoegen? Stuur dan een mail naar redactie@speloptafel.nl

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *