Het lijkt met zekerheid de hit van het voorjaar te zijn: Wyrmspan van 999 Games. Het spel Connie Vogelmann en de spin-off van de megahit Wingspan ging vrijdag wereldwijd in de verkoop en was op veel plekken ook al meteen weer uitverkocht.

Dat de vraag groot zou zijn, dat was wel duidelijk. Dat komt mede doordat de tweede lading pas na de zomer in Nederland arriveert. Tal van liefhebbers hadden het spel dan ook al in de voorverkoop aangeschaft.

“Bij ons is de voorverkoop al helemaal opgegaan”, zegt Geert van De Spelletjesvrienden. “We hebben nu zelfs al een pre-order geopend voor de tweede druk die in de zomer komt.”

“We hebben er nog drie klaar liggen”, zegt Wilco ten Dam van de bekende bordspellenwinkel Koning Willem in Deventer. “We hebben er twintig binnengekregen, terwijl ik er 48 had besteld. Sommige mensen die het spel in de voorverkoop hadden besteld, hebben we zelfs moeten afmelden. Je kent het wel: ‘wie het eerst komt, die het eerst maait’.”

Meer winkels laten weten dat er vandaag een stuk minder spellen werden geleverd, als was gehoopt. Dat kwam niet helemaal onverwacht. Sommigen besloten daarom om nauwelijks of zelfs helemaal geen ruchtbaarheid te geven aan het feit dat vrijdag het spel in de verkoop zou gaan.

Maar die werkwijze zorgt er wel voor dat op sommige plekken er weldegelijk nog exemplaren te vinden zijn, maar je moet er wel naar zoeken.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *