Het nieuwe pand van 999 Games kan je moeilijk ontgaan als je door het nieuwe bedrijventerrein Almere-Poort rijdt. Het logo van het bedrijf staat metersgroot op de zijkant van het pand. Een gigantisch gebouw van 8.000 m² moet de spellenuitgever een de nieuwe mogelijkheid om door te groeien, zowel nationaal als internationaal. 

De complete rondleiding door het pand va 999 Games is terug te luisteren in aflevering 31 van de Speloptafel-podcast.

Binnen in het nieuwe pand blijkt uit alles dat je in een bordspellenbedrijf bent beland. De receptie bestaat uit onder meer uit soort aquarium die gevuld is met duizenden dobbelstenen. “Die hebben we speciaal laten maken”, legt Charlie Hemmes, de marketingdirector van 999 Games uit. “In een ver verleden verkochten we losse dobbelstenen. In alle soorten en maten. In plaats van die weg te gooien hebben we ze in een kunstwerk voor de balie gebruikt.”

Hemmes geeft een rondleiding op misschien wel de drukste dag de verhuizing. Vlak voor het tijdstip van de afspraak ‘is ze even terug naar de Wormerweg om wat spullen op te halen’. Even later komt ze met wat dozen aan, een emmer met wat schoonmaakspullen. Het is druk, maar ze is in haar nopjes. “De verhuizing verloopt op rolletjes”, zegt ze met een glimlach. 

Abseilen

Het hoogtepunt van het nieuwe pand is het nieuwe magazijn. Er is plek voor tienduizend pallets en vijf miljoen (!) bordspellen. “De noodzaak voor de verhuizing was heel groot”, legt Charlie uit. “Vooral door corona zijn we enorm gegroeid. We hebben ons portfolio uitgebreid, maar je moet ook ergens spellen op voorraad hebben.”

Het oude magazijn aan de Wormerweg was daar niet langer geschikt voor. De uitgever moest spellen opslaan op drie andere locaties. “Dat noem je palletplaatsen”, vertelt Hemmes. “En dat is bijzonder duur. Het werd hoog tijd voor een nieuw magazijn en dat staat er nu ook. Dat wij als medewerkers nu een mooie nieuwe werkplek krijgen is eigenlijk alleen maar een bonus.”

In het magazijn staan de pallets tot het plafond opgestapeld. “Zes tot zeven lagen hoog, denk ik”, is de inschatting van Hemmes. “Je ziet ook dat de magazijnmedewerkers in vorkheftrucks zitten die mee de hoogte in gaan. Het grappige is dat de medewerkers ook allemaal een abseil cursus hebben gekregen. Stel dat ze op tien meter hoogte plots vast komen te zitten, dan moeten ze ook weer naar beneden kunnen tenslotte.”

Het magazijn is op het moment van de rondleiding de enige afdeling die al helemaal ‘over’ is. In de kantoren worden de computers nog geplaatst, net als de bureaus. De vergaderruimten zijn aangekleed in een stijl die allemaal overeenkomen met een van de topspellen van 999 Games. “We hebben een Eldorado-kamer, een Catan-kamer en een Carcassonne-kamer”, lacht Hemmes. “En dit is de Wingspan-kamer. De twee hele grote vogels, die bekend zijn van de doos. Hij is heel sereen, lichtblauw, heel girly.”

Groei

Het nieuwe pand geeft 999 Games vooral meer mogelijkheden om door te groeien, legt Hemmes verder uit. “We willen heel graag de exportmarkt op gaan met onze eigen merken. Daar is dit magazijn ook op ingericht.”

De Pick a Pen-serie en oudere titels als Graantje de Voorste moeten ervoor zorgen dat ook de merkbekendheid van 999 Games gaat groeien. “Met dit nieuwe pand hebben we ruimte om meer mensen aan te nemen en die exporttak op te kunnen gaan bouwen.”

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *