Kyra van Wingerden van de Koperen Pion in Den Haag is de drijvende kracht achter de bordspellencruise All Games On Deck

De bordspellen staan klaar, de papieren gaan nu naar de passagiers en het enthousiasme van initiatiefnemer Kyra van Wingerden heeft een recordhoogte gehaald. Alles staat in gereedheid voor de allereerste bordspellencruise vanuit Nederland : de All games on deck Bordspellen cruise.

Enkele maanden geleden sprak Speloptafel al met Kyra van Wingerden, de eigenaar van bordspellenwinkel De Koperen Pion in Den Haag en drijfveer achter de bordspellencruise. “Inmiddels zitten we rond de honderd bordspellenliefhebbers die meegaan op zes februari”, zegt ze vol trots. “Het overgrote deel komt uit Nederland, maar er zitten ook wat Vlamingen bij.”

Ook deze week is er behoorlijk wat werk gaan zitten in de laatste voorbereidingen. “De spellen voor de spellenbibliotheek zijn binnen. Die zijn allemaal verwerkt in de database. Dus iedereen kan gewoon bij ons de hele dag spellen lenen. Alle spellen zijn inmiddels op drie grote karren gezet. Een transporteur brengt die karren straks naar het schip.”

In totaal bestaat de hele bibliotheek uit bijna driehonderd spellen. “Gelukkig kan ik goed inpakken”, lacht Kyra. “Want ik dacht ‘oh gut, als het er allemaal maar in past’. Maar het past dus. Het staat er twee rijen dik.”

Verwachtingen 

Kyra merkte de afgelopen weken wel op dat een deel van de deelnemers net even andere verwachtingen heeft van de cruise dan zijzelf. “Kijk, iedereen heeft er enorm veel zin in, maar er is een deel die net even teveel heeft gekeken naar filmpjes van bijvoorbeeld de Dice Tower Cruise. Die denken dat ze 24 uur per dag superzware spellen kunnen spelen. Die willen allemaal van die specialistenspellen meenemen.”

“Ja, op zich kan dat”, zucht Kyra. “Maar ik neem een bibliotheek mee van bijna driehonderd spellen. Laten we daar nou eens mee gaan beginnen. Ik ben bang dat ik die groep, een man of 15, echt alleen maar die spellenruimte van binnen gaat zien. Maar er is zoveel meer te doen. En bovendien, ik weet ook niet of ze altijd in de restaurantruimte terecht kunnen, want die moet ook een deel van de dag beschikbaar zijn om mensen te laten eten.” De speelruimte is elke dag tussen 09.00 uur en 16.00 exclusief toegankelijk voor de bordspelers van All Games on Deck.

Late inschrijvingen

Het nodige papierwerk is de afgelopen maanden afgehandeld door Captain Cruise, de organisator. “En die heeft laten weten dat er overigens nog steeds mensen meekunnen. Kijk je zal misschien niet meer vrije keus hebben uit alle categorieën en alle soorten hutten, want het gaat hard. Het schip zit bijna vol en in de avonden zal het lekker en gezellig druk zijn en overdag is het een stuk rustiger en kan je doen wat je wil.”

“Dit is de eerste keer. We gaan het doe en we gaan het allemaal meemaken. En we gaan waarschijnlijk ook heel veel leren. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen ons blijven volgen via de Facebookpagina van All Games on Deck. Deelnemers kunnen munten verdienen door van alles te plaatsen op Instagram, Facebook enzovoort. Dus er zijn tal van mogelijkheden om ons te volgen; spelend, cruisend en zelfs zwemmend.”

Het gesprek met Kyra van Wingerden over de bordspellencruise maakt deel uit van de Speloptafel podcast no. 19 van 28 januari 2024

Door Redactie

Een gedachte over “De Eerste bordspellencruise van Nederland is klaar voor vertrek: ‘Er gaan 300 spellen mee!’”
  1. Super benieuwd naar de bordspellen cruise. Mijn man en ik gaan beiden voor het eerst op een cruise, Kyra heeft ons over de streep getrokken.
    Alles tot in de puntjes verzorgd door Captain Cruise, op het schitterende nieuwe MSC schip Euribia. Wij kunnen niet wachten, nog een dikke week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *