Jumping Turtle Games presenteerde vorige week al de complete najaarproductie. Maar op het laatste moment werd er nog een titel aan toegevoegd: een Nederlandstalige versie van de tweede editie van Shipyard van Vladimir Suchy.

Het origineel is uit 2009 van Rio Grande Games en Czech Games Edition. Dit jaar komt Delicious Games met een tweede editie.

Jumping Turtle Games: “Je stapt in de rol van een schepenbouwer en bent verantwoordelijk voor het aannemen van personeel, aankopen van uitrusting, het huren van een kanaal en in de gunst van de evaluatiecommissies te komen. Acties kies je op het actiespoor. Je bouwt schepen bestaande uit een boeg, achtersteven en (bij voorkeer meerdere middenstukken) met verschillende opties om uitrusting en bemanning toe te voegen. Daarna gaat het schip te water en scoor je punten voor snelheid, bemanning, uitrustig en veiligheid.”

Suchy liet eerder op Boardgamegeek weten dat hij nog altijd erg tevreden is met hoe het spel in elkaar zit. In de tweede editie is een soloversie toegevoegd. Er zijn wat kleine dingen aangepast, maar de meeste spelmechanismen zijn intact gebleven. Wel heeft het spel een fikse make-over gekregen.

Jumping Turtle komt nu met de Nederlandstalige versie van de tweede editie (“We waren er nog niet eens toen de eerste editie uitkwam”). Die wordt begin 2024 verwacht.

Door Redactie