De Belgische spellenuitgever Jumping Turtle komt de komende maanden met vijf nieuwe Nederlandstalige spellen. Het gaat Tucana Builder, Evacuation, Cora Quest, Take a Seat en PixBlocks. De meeste spellen zouden dit jaar nog in de winkel moeten liggen.

Het spel Tucana Builders is een flip-and-write. “Plaats tegels op de velden die overeenkomen met de passende terreinkaarten. Zo verbind je dieren met de bijbehorende hutten.” Tucana Builders is de opvolger van Trails of Tucana. Het spel is voor 1 tot 5 spelers van 10 jaar.

In Evacuation moet je proberen om zo snel mogelijk de uitgewoonde planeet aarde leeg te krijgen en zoveel mogelijk mensen op een nieuwe planeet te installeren. Daarmee wordt de oorspronkelijke economie steeds slechter en verplaatsen. Het spel van Vladimir Suchy moet ook dit jaarnog in de winkel liggen.

 Ook het spel Take a Seat is een flip-and-write. In dit spelen is de speler een uitbater van een theater en moet het iedereen een zitplaats toewijzen. Er worden geen kaarten omgedraaid om te bepalen waar je de toeschouwrs plaatst, maar die keuze maak je zelf. Maar eenmaal aangewezen kan je die plek niet meer veranderen. Daarnaast deel je een reservebordje met je buren.

Het spel CoraQuest is een dungeon crawler voor het hele gezin. Trek je harnas aan en gaan met je zoon of dochter door de Rams Elburg Kerker en vervul de opdracht van Tovenaar Kiezelsteen. Het spel is van Dan en Cora Hughes van de Dice Tower, waarbij laatstgenoemde het als project begonnen was in coronatijd. Uiteindelijk leverde dat dit eindproduct op. Het spel was eerder al aangekondigd door Jumping Turtle, maar heeft behoorlijk wat vertraging opgelopen. Maar in november zou het in de magazijnen moeten liggen.

PixBlocks ligt inmiddels in de winkel. In het spel ga je programmeren. Op die manier train je je hersenen om op een creatieve manier te denken. Hongerige konijnen springen rond in deze wereld en het is jouw missie om alle konijnen naar wortelen te bewegen. Er zijn 56 opdrachten in drie moeilijkheidsniveaus die je in teamverband of gezamenlijk kan oplossen. Het spel is voor spelers vanaf 7 jaar.

Door Redactie