De bordspellenbeurs Zuiderspel in Veldhoven heeft dit weekend een recordaantal bezoekers over de vloer gehad. De teller kwam uiteindelijk uit op 2886 betalende bezoekers. Vorig jaar was er nog sprake van 2518 bezoekers.

Met ruim vijftig uitgevers, spellenclubs en verkopers was er dit jaar ook een recordaantal standhouders.  Bij een van de nieuwkomers, DSV Games (De Spelletjes Vrienden) was het heel de dag een drukte van jewelste. Maar ook bij andere uitgevers zoals 999 Games, Asmodee, White Goblin Games en HOT Games was het heel de dag ‘gezellig druk’.

Lees meer: Zuiderspel: voller dan ooit, maar alles eraan doen om de sfeer hetzelfde te houden – Spel op Tafel

Door de toename van het aantal uitgevers zag de zaal er qua indeling ook voller uit dan ooit. “Dat heeft ook te maken met de manier waarop de standhouders hun stands aankleden”, liet Rene Vaes van de organisatie op de beurs al weten. “Het ziet er allemaal net weer wat netter uit. En het breekt ook de open zichtlijnen en daardoor ziet het er ook wat voller uit.”

Op de eerste beursdag, de zaterdag, was er al een recordaantal van veertienhonderd bezoekers. “Een toename van het aantal bezoekers is niet eens de doelstelling”, zegt Vaes. “Het gaat er vooral om, om het gevoel dat bij Zuiderspel hoort, om dat te behouden.”

Eerder liet Vaes al weten dat er mogelijkheden zijn op Koningshof in Veldhoven om verder uit te breiden. Daar zijn ook al gesprekken over gevoerd. Zo heeft de organisatie al de mogelijkheid onderzocht om een ‘bring-and-buy’-markt te openen, een tweedehands spellenmarkt.

Een vooruitblik met Rene Vaes was te horen in aflevering 25 van de Speloptafel-podcast.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *