Wauw! Een paar keer per jaar wordt in Nederland een Megagame gehouden. Dat is een soort rollenspel en vooral veel meer spelers. maar dan met veel meer diepgang. En ik kreeg de kans om een dag mee te kijken om het antwoord op de vraag te vinden ‘is het leuk om met zo’n megagame mee te doen?’

Het antwoord op die vraag is niet makkelijk te geven, want het zal verschillen van de ene speler tot de andere speler. Maar de reportage die gemaakt is, zou een redelijk beeld moeten geven van hoe zo’n spel in elkaar zit.

De Megagame werd gehouden in het kader van het 25-jarige bestaan van de spellenclub Roll the Dice in Veldhoven. Zij hadden de Megagame Makers Nederland uitgenodigd om De Bello Gallico de spelen, over de verovering van Gallië door de Romeinen. In het kort samengevat was het een dag met intriges, bloedvergieten en samenspannen.

Verder in deze uitzending een gesprek over de uitzending van BOOS (van Tim Hofman) over de kickstarter Adventures in Neverland. In de uitzending werd verteld dat er inmiddels meer dan 700.000 euro ingezameld is voor het spel, dat al meer dan vier jaar is vertraagd. De persoon die BOOS heeft ingeschakeld legt uit waarom hij dat heeft gedaan en of de uitzending nu heeft opgeleverd, wat hij hoopte.

Verder bespreekt Karsten nog een spel (5 Torens van White Goblin Games) en hebben we ook nog een nieuwe aflevering van de langzaamste top 50 aller tijden: de Speloptafel top 50. We zijn aanbeland bij nummer 34 (en dat in aflevering 34!!) en dat is Love Letter van 999 Games.

Timestamps:

00:00 – Intro

03:30 – Spellennieuws

07:20 – Michael van den Beld sprak met BOOS over Adentures in Neverland

14:30 – REVIEW: 5 Torens van White Goblin Games (en over de TCG Star Wars Unlimited)

21:30 – OP PAD: De Megagame De Bello Gallico van Megagame Makers Nederland en Roll the Dice

57:20 – Speloptafel top 50: Love Letter (999 Games)

1:00:00 – Slot

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *