Er zijn bepaalde merknamen in de bordspellenwereld die we regelmatig tegenkomen in onze favoriete spellenwinkels. Denk dan aan White Golbin Games, 999 Games, Asmodee of een van de talrijke kleinere uitgeverijen. Daar zit Goliath Games niet zo vaak bij. Maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen.

Goliath Games uit het Gelderse Hattem (niet ver van Zwolle) kennen we vooral van spellen als Sequence en Rummicub. Maar eerder dit jaar kwam het bedrijf uit Nederland in het nieuws omdat het de rechten op de spellen had overgenomen van Funko Games en later werd ook Lucky Duck Games overgenomen.

“We zien daar de mogelijkheid om onze activiteiten verder uit te breiden”, zegt Ilona van Veen over de overname. Gaat een Nederlands bedrijf zich mensen in de ‘hobbybordspellenwereld’? Daar lijkt het wel op.

Ilona vertelt over de toekomstplannen van Goliath en wat de gemiddelde bordspelliefhebber er wel of niet van gaat merken.

Ook vertelt Stijn Vankerckhoven van Cartamundi over De Gouden Dobbelsteen, een bordspellenontwerpwedstrijd die dit jaar terugkeert. Het is een initaitief dat wordt uitgevoerd samen met Spellenfest/Vives Spellenlab en De Aanstokerij.

Kyra van Wingerden vertelt dat de tweede editie van de enige bordspellencruise van de Lage Landen ‘leuker, groter en beter’ wordt dan de eerste.

Het is deze week aan Fabian om het spel Slay the Spire te bespreken. Het spel van Contention Games is oorspronkelijk een computerspel, maar spreekt het ook bordspelers aan?

En in de Speloptafel top 50 zijn we aanbeland bij nummer 33. En daar staat Rovers van de Noordzee van White Goblin Games.

En er is zoveel nieuws, het past bijna niet in deze uitzending. Kortom… meer dan genoeg redenen om eens te luisteren.

TIMESTAMPS:

00:00 – Intro

04:20 – Spellennieuws

10:00 – Nieuwe editie van spellenwedstrijd De Gouden Dobbelsteen

16:50 – REVIEW: Fabian bespreekt Slay the Spire (Contention Games)

24:30 – All Games on Deck 2 wordt ‘leuker, groter en beter’

32:30 – Op Pad: Speloptafel bezoekt Goliath Games

53:00 – Speloptafel top 50: 33. Rovers van de Noordzee (White Goblin Games)

55:30 – Slot

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *