In Nieuwerkerk aan den IJssel wordt op 24, 25 en 26 november het The Game Master-jubileumfeestje gehouden: een spellenfestival, met alle spellen die Hans van Tol in het 20-jarig bestaan van The Game Master heeft uitgegeven. “Ja, dit is wel het grootste verjaardagsfeestje dat ik ooit heb gegeven.”

In een speciale locatie op het Sportpark Dorrestein staan tal van tafels waar gespeeld kan worden. “Eigenlijk is het hele spellenfestival een soort woordgrapje”, legt Van Tol met een brede glimlach uit. “Het is ook een beetje een verwijzing naar de nieuwste uitbreiding van King of the Valley. Want die heet namelijk ‘het festival’.”

Van de bijna veertig spellen die Van Tol met The Game Master uitbracht liggen er op het festival 26 op tafel. “Ja, sommigen zijn er gewoon écht niet meer”, legt Van Tol uit. “Skyline bijvoorbeeld. Ja, die is gewoon niet meer beschikbaar. Maar ook de buitenlandse titels die wij in het Nederlands hebben uitgebracht zijn er ook bij, zoals Cuba en Mombassa.”

Het festival is dan ook bedoeld om mensen kennis te leren maken met dit soort spellen. Uiteraard ligt er ook wel het een en ander voor de veelspelers. “Er is plek voor zo’n vijfhonderd mensen in die ruimte. Ja, het is een mooie ruimte en er kunnen heel veel mensen langskomen op ons feestje.”

En omdat een uitgever natuurlijk ook over het verkopen van spellen gaat, is er ook ruimte voor de verkoop van spellen van The Game Master. “We hebben een hele grote zaal, waar we ook palletverkoop doen. Met mooie kleine prijzen. Het voelt als een soort pakjesavond, maar dan wat vroeger. Ik heb er zo’n zin in.”

Het Spellenfestival Nieuwerkerk aan den IJssel vindt plaats op 24, 25 en 26 november bij de Jeu de Boules Club Nieuwerkerk (JBC) op Sportpark Dorrestein 1 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Openingstijden: Vrijdag 13:00 – 20:00, Zaterdag 10:00 – 20:00 uur, Zondag 12:00-18:00 uur. 

In aflevering 12 van de Speloptafel-podcast een uitgebreide terugblik op het twintigjarig bestaan van The Game Master.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *