De Nederlandse uitvoerging van het bouwspel Rolling Heights is nu verkrijgbaar. In het spel van John D. Clair en White Goblin Games moet je gebouwen neerzetten door te rollen met… meeples.

Rolling Heights speelt in de jaren ’20 van de vorige eeuw en de steden bouwen de hoogte in! Maar daar heb je grondstoffen voor nodig en bouwers. Die bouwstoffen worden geleverd door de bouwers. Daarvoor moet je ze rollen in een bakje. Meeples die na een beurt staan leveren het meest op. Degene die op hun kant, hoofd of andere manieren liggen, zijn ook actief. Maar de Meeples die plat op hun buik/rug liggen, die doen niets.

Je begint het spel met een paar simpele meeples, maar uiteindelijk breidt dat zich uit naar gespecialiseerde bouwertjes. Ook ga je steeds grotere en ingewikkelder gebouwen neerzetten.

Rolling Heights is een van een spellen die dit jaar uitkomt bij White Goblin Games. De komende maanden komen ook titels als Faraway, Quando, Reizigers van de Zuidelijke Tigris en Fit to Print in het Nederlands uit bij White Goblin Games.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *