De inkt van het nieuwe spel Wyrmspan, een draken-variant van het populaire vogelspel, is nog niet eens opgedroogd en nu al begint er een complete gekte te ontstaan rondom de nieuwe titel van Stonemaier Games. Op de eerste dag van de verkoop werden er meer dan 16.000 exemplaren verkocht van het spel via crowdfunding of de online-winkel. En dat is een record.

Waar er bij Wingspan nog vrij veel kritiek was over de slechte beschikbaarheid van de titel, neemt Stonemaier Games dit keer geen risico. Er zijn 100.000 exemplaren besteld bij de drukker in China. Dat zijn oplages waar Nederlandse uitgevers alleen maar van kunnen dromen (in één print-run tenminste). In Nederland wordt Wyrmspan uitgebracht door 999 games.

Jamey Stegmaier, de eigenaar van Stonemaier Games, laat er geen twijfel over bestaan. Dit is de allergrootste lancering van het bedrijf ooit. De verwachting is dat er 75.000 exemplaren naar winkeliers gaan. Daar zouden ze over twee maanden moeten aankomen. En dat is een stuk sneller dan de gemiddelde kickstarter-campagne, benadrukt hij.

Bron: Wyrmspan: Thoughts and Strategies from Our Biggest Launch Ever

Wyrmspan is een spin-off van het populaire spel Wingspan. In het spel draait het om het verzamelen van verschillende draken. In het spel wordt een nieuw mechanisme toegevoegd: de grotten. Je avonturiers kunnen die grotten doorzoeken en dat levert onder meer grondstoffen op. Wyrmspan (2024) – Stonemaier Games – Ontwerper: Connie Vogelmann – Illustraties: Clémentine Campardou – Spelers: 1-5 – Speeltijd: 90 minuten – Leeftijd: 14+

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *