De Belgische uitgever Game Brewer houdt ermee op. “Na zeven jaar hebben we besloten dat dit hoofdstuk tot een einde komt.” De kickstartercampagnes Bone Wars, Algae Inc en Stroganov Big Box zullen wel worden afgerond, benadrukt Rudy Seuntjes in een verklaring.

Naast de eerdergenoemde spellen kwam Game Brewer de laatste jaren met opmerkelijke eigen titels als Delta, Festo en Trolls and Princesses. “We willen onze gemeende dank uitspreken aan al onze fans die ons de laatste jaren hebben gesteund. Maar door de toegenomen concurrentie op de bordspellenmarkt wordt het voor ons steeds moeilijker om winst te blijven maken.”

Seuntjes belooft in een blog binnenkort meer tekst en uitleg te geven over de hoogte- en dieptepunten van de reis van Game Brewer door de bordspellenwereld.

Voorraad

Maar voordat Game Brewer stopt zit het bedrijf wel nog met een voorraad van 9000 spellen. Om aan alle financiƫle verplichtingen te kunnen voldoen zal een groot deel van deze voorraad verkocht moeten worden. Van dat geld moet het bordspellenavontuur schuldenvrij afgerond worden. Zo zouden onder meer designers nog betaald moeten worden, zo staat in de verklaring van de uitgeverij.

De spellen worden nu met 25 procent korting aangeboden op de website van Game Brewer. Mensen die eerder spellen via Kickstarter en Gamefound hebben gekocht, krijgen zelfs 2% extra korting.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *