Waar Catan zich altijd eeuwen geleden afspeelt, komt er nu een nieuwe versie waarin de energietransitie een rol gaat spelen. Catan komt met Catan – Nieuw Energies.

De nieuwe versie speelt in de huidige tijd, waar de bewoners van Catan energie nodig hebben, maar vervuiling zorgt voor problemen. De gebruikelijke werkwijze van Catan blijft bestaan (verzamel grondstoffen, bouw steden en wegen) maar er komen ook energiecentrales bij, energietokens en milieu-aspecten bij.

In het spel start je met fossiele industrie dat vervuiling veroorzaakt. Dat zorgt weer voor minder inkomsten. Zodra spelers gaan investeren in duurzame energie, krijgen ze beloningen. Ook kunnen de spelers samen ervoor zorgen dat de vervuiling afneemt, waar iedereen van meeprofiteert.

Toch zal niet altijd ‘de meest groene’ speler als winnaar uit de bus komen. Maar met teveel vervuiling kan er ook voor zorgen dat het spel helemaal in de soep loopt en dan is de meest duurzame speler nog de winnaar.

Het spel is bedoeld voor 3 tot 4 spelers. De artwork is van Ian O’Toole en het spel moet in het tweede kwartaal van 2024 in de winkels lliggen.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *