Het dertiende spel in de Jolly Club-serie, een abonnementenservice van de Nederlandse uitgever, brengt je terug in de tijd van Louis XIV, de zonnekoning. Op het gemaskerde bal moet jij zorgen dat iedereen zijn of haar gewenste maaltijd krijgt.

Net zoals alle Jolly Club-spellen bestaat het spel uit 110 kaarten. Centraal ligt een rooster met 3×3 kaarten met grandioze gerechten. Iedere speler heeft ook een aantal edelen, die wel trek hebben in die gerechten.

Tijdens je beurt mag je een rij of een kolom met gerechten pakken. Die kan je dan verdelen onder de edelen, als ze tenminste trek hebben in die gerechten. Als ze alles voorgeschoteld hebben gekregen van wat ze willen, dan is die kaart gescoord.

Het spel is afgelopen als iemand al zijn of haar edelen heeft gescoord, of als de stapel met ingrediënten voor de tweede keer vrijwel compleet is doorlopen. Voor de variatie hebben de edelen ook een ‘gemaskerde’ kant, die het extra uitdagend maakt.

Het spel van de Nederlandse uitgever Wouter van Strien heeft op het eerste gezicht vrij veel weg van Cat Lady, een spel uit 2017 van AEG, maar dan met een compleet nieuw thema en wat extra variaties, waaronder een solospel. Het spel is inmiddels naar alle abonnees van de Jolly Club verstuurd.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *