Antwerpen – De Betoverde Torens (HOTGames) en Woodcraft (Geronimo Games) hebben zaterdagmiddag in de Antwerpen Expo de Gouden Ludo mogen ontvangen, de prijs voor het beste spel van Vlaanderen in 2023. De Gouden Ludo is een publieksprijs. 

Bij HOTGames moeten zij bijna een Kallax gaan bestellen voor alle prijzen die De Betoverde Torens heeft binnengesleept. Na de juryprijs van het Speelgoed van het Jaar volgde nog de Nederlandse Spellenprijs, de publieksprijs van Speelgoed van het Jaar en nu dus ook de Gouden Ludo.

De Betoverde Torens was genomineerd in de categorie ‘Familiespel’, De andere twee genomineerden waren Flamecraft (White Goblin Games) en Queenland (999 Games). 

De Betoverde Torens (HOTGames) is een spel voor 2 tot 6 spelers van een half uur voor 8 jaar en ouder. De spelers moeten hun tovenaartjes over een parcours in een zwarte toren krijgen, door het spelen van kaarten. Maar met diezelfde kaarten kunnen ook de torens in beweging komen en kunnen tovenaars zelfs opgesloten worden. Lees hier de review. 

Jumping Turtle Games won de prijs in de categorie ‘Expertspel’.  De andere twee genomineerden waren Genotype (Happy Meeple Games) en The Hunger (Geronimo Games). 

Woodcraft (Jumping Turtle Games) is een spel voor 1 tot 4 spelers en speelt in 60 tot 120 minuten. Het spel is bedoeld voor 12 jaar en ouder. In het spel van Vladimir Súchzy en Ross Arnold werk je in een werkplaats in het bos. Maak houtwerk voor klanten van verschillende soorten hout. 

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *