Ongeveer twee maanden voordat het spellen-mekka in Duitsland losbarst, is de voorverkoop begonnen. Kaarten voor een enkele dag kosten € 21. Een kaart voor vier dagen kost € 57.

SPIEL Essen (5-8 oktober) is een van de grootste bordspellenbeurzen van de wereld. Tijdens de editie van vorig jaar kwamen er in vier dagen tijd 147.000 bezoekers. De beurs bestaat uit zes hallen met een oppervlakte van 50.000 vierkante meter. Dat zijn tien voetbalvelden vol met bordspellen.

Er zijn deze versie wel wat veranderingen doorgevoerd. Zo is de indeling van de hallen aangepast, zodat de spellen thematisch bij elkaar passen. “De afgelopen jaren is het aantal uitgevers op de beurs alleen maar toegenomen, maar dat maakte het alleen maar ingewikkelder voor de bezoekers”, legt de organisatie uit. “In welke hal liggen de familiespellen? Waar zijn de miniaturen? Met deze aanpassingen willen we dat simpeler maken voor de bezoekers.”

SPIEL, dat vorig jaar is ‘opgekocht’ door een andere organisatie, laat weten dat een grote verschuiving van de indeling al langer op het planningslijstje stond. Eigenlijk was het de bedoeling dat dit volgend jaar pas doorgevoerd zou gaan worden, maar met de verbouwing van een van de grootste hallen, was het logischer om het nu te doen.

Deze week ging ook de voorverkoop voor kaarten voor het Spellenspektakel van start.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *