De Nederlandse uitgeverij Keep Exploring Games komt met een Nederlandse versie van het spel Amritsar: De Gouden Tempel. Het spel komt in de zomer van komend jaar op de markt.

Amritsar speelt een belangrijke rol in de Sikh-gemeenschap in India. Het is vaak de bestemming van pelgrims. Het gebouw werd in de geschiedenis meerdere keren gesloopt, maar Maharaja Ranjit Singh liet de tempel in 1830 herbouwen. In de koepel werd honderd kilo goud verwerkt, zodat de tempel de bijnaam ‘De Gouden Tempel’ kreeg.

In het spel Armitsar vertegenwoordigen de spelers de verschillende persoonlijkheden uit de negentiende eeuw die de maharadja van het Sikh-rijk hielpen met de wederopbouw van de Gouden Tempel.

In het spel wordt gebruik gemaakt van het Mancala-systeem. Spelers krijgen de mogelijkheid om 1 tot 3 acties uit te voeren. Daarbij is de kracht afhankelijk van de positie van de werkers en hun olifant.

Deze acties zullen bestaan uit het verzamelen van grondstoffen in de steengroeve of op de markt, het betreden van de verschillende kennispaden, het verbeteren van je spelersbord, het wenden tot je mahout (olifantenrijder) voor hulp en vooral het doen van donaties aan de tempel met als doel het verkrijgen van zoveel mogelijk prestigepunten. Aan het einde van het spel wordt de speler met het meeste prestige uitgeroepen tot winnaar van het spel.

Visueel trekt Amritsar aan door de grote houten olifanten en de vormgeving die vergelijkbaar is met die van Sabika. Het spel heeft ook een solo-modus.

“Amritsar is wel een stuk eenvoudiger en vergeeflijker dan Sabika”, schrijft uitgever Martin van Looij. “We hadden Sleeping Gods Distant Skies en Primeval Peril al aangekondigd voor het najaar van 2024, maar we hebben nu ook een nieuwe experttitel voor de zomer.”

Amritsar is een spel van 1 tot 4 spelers en duurt 60 tot 120 minuten. Het spel is van designer David Heras en het spel is oorspronkelijk uitgebracht door het Spaanse Ludonova.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *