De Nederlandse Uitgever White Goblin Games brengt Zoo Vadis naar Nederland en België. Het onderhandelingsspel van de tophit-auteur Reiner Knizia komt in een geheel nieuwe versie uit.

Zoo Vadis is een bewerking van het spel Quo Vadis? uit 1992. Toen draaide het nog om Romeinse senatoren die aan de macht wilde komen, dit keer gaat het om dieren de macht willen grijpen in de dierentuin.

Zoo Vadis (White Goblin Games) – Ontwerper: Reiner Knizia – Artiest: Kwanchai Moriya – Spelers: 3-7 – Speeltijd: 20 – 40 minuten – Leeftijd: 10+

In het spel moet je proberen om je dieren op de meest gewilde plekken in de dierentuin te krijgen, om zo de mascotte van de Zoo te worden. Maar daar moet je voor onderhandelen. En dus moeten er afspraken en bondgenootschappen gemaakt worden met de vraag: ‘wie kan je vertrouwen’.

White Golbin Games: “Pauwen zijn gemakkelijk om te kopen, maar de dieren van je tegenstanders handelen alleen uit eigenbelang. Onderweg verdien je lauwerkransen en krijg je misschien hulp van de dierenverzorger, maar als je slim onderhandelt komen de stemmen die je nodig hebt wellicht ook uit onverwachte hoek.”

Het spel heeft naast geweldige illustraties ook een bijzonder hoog niveau als het gaat om componenten. Het spel zou ‘later dit jaar’ in de Nederlandse en Vlaamse winkels moeten liggen.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *