Kerstboom, kerstavond, kerstcadeautjes… het jaar zit er bijna op. En zoals gebruikelijk wordt je dan bijna doodgegooid met allerlei terugblikken, overzichten, enzovoort.

Speloptafel blikt terug op het jaar 2023 met Erwin Broens, bordspellenveteraan, -kenner, en -liefhebber. De man achter bordspeler.nl vertelt over zijn favorieten, opmerkelijke ontwikkelingen in de Nederlandse en Vlaamse bordspellenwereld en de toekomst.

Ter sprake komen onder meer de prijzen van bordspellen, de Lorcana-gekte, drukte in de winkels en welke spellen er het meest opvielen dit jaar.

Wilco ten Dam van bordspellenwinkel Koning Willem vertelt over de kerstdrukte en de drukte in het afgelopen jaar.

Verder ook nog het gebruikelijke spellennieuws en reviews van Age of Comics (Lirius Games) en Chronicles of Karak (Geronimo Games). En omdat het laatste spel een soort ‘Jouw eerste dungeon-crawler’, zit er ook een piepjonge gast-recensent bij.

De terugblik op 2023 bestaat uit meerdere delen. In aflevering 14 was er al een top-10 met de favorieten van Speloptafel van het afgelopen jaar. En ook volgende week is er een terugblik (alhoewel er dan meer vooruit gekeken wordt op 2024).

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *