Terwijl duizenden mensen rondlopen op het Spellenspektakel, SPEL, SPIEL of bij de kleine conventie bij jou in de buurt, zorgen zij ervoor dat er ook wat te doen is… uitgevers. Soms zijn het gigantische corporaties, maar vaak zijn het ook eenmansbedrijfjes, die vooral gedreven worden door de liefde voor bordspellen.

In de tweede aflevering staat de uitgever centraal. In een langer gesprek met Michiel de Wit van Gamin’Biz horen we wat hem drijft, als hij op SPIEL in Essen staat. En wat hij hoopt te bereiken met zijn nieuwe spelletje Quibbles, dat hij in Duitsland presenteert.

Maar er is meer deze aflevering van de nieuwste bordspellenpodcast van België en Nederland. In het nieuws gaat het over de nominatie-regen van de afgelopen dagen, met de Gouden Ludo, de Nederlandse Spellenprijs en de publieksprijzen van het Speelgoed van het Jaar. Een spel dat bij alle drie de prijzen een nominatie op zak heeft is De Betoverde Torens van HOT Games. Stephan Telgenkamp van HOT Games vertelt wat dit met hem doet.

Verder blikt Michel de Haas van MOXCon vooruit op de beurs die op 17 september plaatsvindt in de Grote Kerk van Alkmaar.

00:00 – Intro

04:00 – Spellennieuws

07:30 – Stephan Telgenkamp (HOT Games) over nominaties voor Betoverde Torens

13:40 – Michel de Haas over de aankomende versie van MOXCon (17 september)

19:50 – Review: Distilled (Liberation Game Design)

26:45 – Op Pad met Spel op Tafel: Uitgever Michiel de Wit van Gamin’Biz

53:40 – De Luisteraarsvraag: Welke smoes gebruikte jij ooit bij het kopen van een spel (antwoorden)

55:35 – Slot

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *