Niet iedereen doet het… het bijhouden van welke spellen er gespeeld worden. Maar veel mensen die het wél doen, die maken gebruik van Board Game Stats. De app voor op je telefoon staat wereldwijd hoog aangeschreven én is van Nederlandse makelij!

Suzan en Eerko vertellen hoe de app tot leven is gekomen. Wat ooit begonnen is als een kleine database voor een groepje vrienden is uitgegroeid tot een applicatie die al meer dan honderdduizend (!) keer is verkocht. 

Verder was deze week in Neurenberg de jaarlijkse Spielwarenmesse, waar uitgevers hun nieuwste aanwinsten laten zien. Dat klinkt voor spellenfreaks misschien heel interessant, maar is gewoon een keiharde business-bijeenkomst. Speloptafel heeft twee correspondenten (Giliam Oranje van BoardgameNinja en Michiel de Wit van Gam’inBIZ) ingehuurd om te vertellen wat ze hebben gezien en gedaan.

Februari betekent ook dat de meeste spellenbeurzen weer gaan beginnen. Spel-o-Polis trapt het Vlaamse spellenseizoen af in Sint-Niklaas. Pascal van Nauw legt uit hoe die beurs in drie jaar tijd heeft kunnen uitgroeien tot een gezellige van deze omvang. 

Verder worden er nog wat spellen besproken: Bosbuit van 999 Games en Odd Shop van Jolly Dutch. En er is natuurlijk weer een aflevering van de Speloptafel-Top-50-aller-tijden, beter bekend als de langzaamste top-50 ter wereld. 

En als dat nog niet genoeg was… dit zijn ook de maanden met het meeste nieuws. Genoeg om naar te luisteren dus!

Speloptafel Podcast no. 20

00:00 – Intro

02:15 – Spellennieuws

06:00 – Spel-o-Polis

15:40 – Spielwarenmesse 2024 (met Giliam Oranje (Boardgameninja) en Michiel de Wit (Gamin’Biz)

29:10 – REVIEW: Bosbuit (999 Games)

33:30 – REVIEW: Odd Shop (Jolly Dutch)

37:00 – Portret: Board Game Stats

59:00 – Traagste Top-50 aller tijden: 48. The Hare and the Tortoise

1:02:00 – Slot

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *