Volgend jaar valt SPIEL op 3 oktober, een nationale feestdag (hereniging)

Voor de eerste keer zijn alle plekken op Spiel voor uitgevers en verkopers volledig uitverkocht. Dat heeft de organisatie laten weten.

Het gaat om nieuwkomers die zich gemeld hebben en om andere strandhouders die extra meters willen hebben. In totaal zal Essen een recordhoeveelheid van 68.528 vierkante meter beslaan. Vorig jaar trok de beurs bijna 200.000 bezoekers.

“We zijn overweldigd door de extra aandacht”, zegt directrice Carol Rapp van Merz Verlag, de organisatie. Volgens de organisatie zijn alle plannen meerdere keren aangepast en zijn sommige stands meerdere keren verplaatst, zodat de hallen tot in de kleinste hoekjes gevuld zijn. Daarbij is wel rekening gehouden met de veiligheid. Zo zijn de paden net zo breed als andere jaren.

De keerzijde van de medaille is wel dat veel exposanten nu naast een plekje grijpen. “Een extra hal openen is geen optie”, gaat Rapp verder in de verklaring. “Een nieuwe hal zou betekenen dat er veel stands verplaatst moeten worden. En gezien de thematische indeling, vergt dat een lange planning. Wel wordt de toename meegenomen in de planning voor volgend jaar.”

Spiel is dit jaar van 3 tot en met 6 oktober. De voorverkoop van kaarten is nog niet begonnen.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *