Gek op spellen en niets te doen deze zomervakantie. Dan kan je meedoen aan Boardgames Unlimited, een zomerkamp voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Een week lang speel je spellen, maak je spellen (en doe je nog veel andere dingen). 

Een uitgebreider interview over Boardgames Unlimited zat in de Speloptafel-podcast aflevering 22.

“We gaan vooral veel spelen om te beginnen, elkaar leren kennen”, legt Bert Heyman uit over het kamp. “Maar daarna gaan we eigenlijk echt aan de slag. Dan gaan we brainstormen en uiteindelijk bouwt iedereen zijn eigen prototype van zijn of haar droomspel.”

Heyman: “Dus we spelen spellen in de voormiddag en een stukje van de namiddag. En we zitten op het terrein van een schoolinternaat. En er zijn heel veel mogelijkheden in de buurt. Dus je kan in de middag ook nog gaan sporen, of een keer gaan zwemmen. Of je kan iets rustigs doen. Wat je ook maar wilt.”

Meestal gaan er ongeveer vijftig kinderen mee, die dan worden opgesplitst in kleinere groepen, per onderdeel. De kinderen slapen per tweetal op een kamer. 

Special guest

“Het is ongeveer tien jaar geleden dat het kamp voor het eerst werd gehouden”, zegt Bert Heyman, die al jarenlang bij het kamp betrokken is. “Dat was toen wel spannend, want er zaten kinderen bij, die thuis wel duizend spellen hadden liggen. Wat moet ik die dan nog gaan vertellen? Maar we hadden een fantastische tijd. En het grappige is dat die kinderen een paar jaar achter elkaar mee gingen en met sommigen van hen heb ik nog altijd contact.”

Om het kamp interessant te houden voor kinderen die eerder ook al eens geweest zijn, probeert Heyman ook steeds iets nieuws te doen. “In het verleden hebben we een workshop gehad van een designer om pionnen zelf te gaan maken. We hebben een speluitgever gehad die langskwam. En de auteur van het kaartspel Fika is langs geweest. Dit jaar komt er een andere spelauteur. Als je wilt weten wie dat is dan moet je er vooral zelf bij zijn.”

Boardgames Unlimited is dit jaar van 29 juni tot en met 6 juli (dat is buiten de Nederlandse schoolvakantie). De kosten zijn € 510,- (maar worden voor een deel terugbetaald voor mensen die in het Belgische ziekenfonds zitten).

Meer informatie vind je op de website van topvakantie.be

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *