Er zijn genoeg mensen die rondlopen met het idee: laat ik eens een bord- of kaartspel maken. En laat ik mijn ideeën eens met de wereld delen. Maar hoeveel mensen voeren dat plan ook echt uit?

In de tweede aflevering in de serie ‘de Grote Sprong’ gaat Speloptafel in gesprek met Martijn Brouns. Samen met Liza Koster maakte hij het spel ‘The Huntsman Society‘. Dat is een verhalend kaartspel, waarbij de spelers moeten proberen bijzondere schatten te vinden. Met bijzondere dieren, opmerkelijke locaties en een complete wereld aan verhalen.

Er was creativiteit genoeg bij Martijn en Liza, maar waren ze ook bestand tegen alles dat komt kijken bij het produceren van een spel?

Verder in deze aflevering een vooruitblik op de Dutch Open 2024 van het spel Memoir’44, georganiseerd door de M44-Brigade Nederland. Dit evenement is in een paar jaar uitgegroeid tot een groot internationaal toernooi met meer dan honderd deelnemes.

En de hele familie (inclusief twee kids van 6 en 8) waren mee naar de spellenbeurs Spelfaire in Sint-Lenaarts (België). En dus werden er wat kinderspellen gespeeld. En ook een review van Long Shot: The Dice Game.

TIMESTAMPS:

00:00 – Intro

04:00 – Spellennieuws

06:45 – Dutch Open Memoir’44 in Klundert (met Jeroen Nieuwenhuis van de M44-Briga

de)

17:00 – REVIEW: Taco, Kitten, Pizza (Blue Orange Games)

19:20 – REVIEW: Similo – Dieren (999 Games)

22:30 – REVIEW: Long Shot: The Dice Game (Perplext)

25:00 – Op Pad: De Grote Sprong – Martijn Brouns over The Huntsman Society

57:00 – Speloptafel Top 50: Nummer 45. Dobbelkoning (King of the Dice)

59:00 – Slot

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *