Keep Exploring Games heeft het spel Travelers: Tokyo gelanceerd op Kickstarter. In het spel ben je een toerist in Tokyo, die daar dingen wil doen, kopen en meemaken. Maar er is maar een beperkte hoeveelheid energie, geld en tijd. Eerder vertelde uitgever Martin Looij in de podcast van Speloptafel hoe het spel tot stand is gekomen.

Het spel is van de Britse bedenker Chris Backe. De voorbereiding is al een paar jaar gaande. “Het spel heeft een cyberpunk-thema”, zei uitgever Martin Looij van Keep Exploring Games eerder in de Speloptafel-podcast. “Een geweldige stad die mij gewoon heel erg aanspreekt.”

Het eerste contact tussen Backe en Looij was in 2018 op de Spellenbeurs in Essen. “En het heeft dus wel wat jaren geduurd voordat het spel in de vorm gekomen is, waarin het nu is.”

Travelers: Tokyo (Keep Exploring Games) – Ontwerper: Chris Backe – Artwork: Dominique van Velsen – Spelers 2-5 – Tijd: 45 – 75 minuten – Leeftijd: 8+

Druk jaar

Het is een bijzonder druk jaar voor Keep Exploring Games, de kleine uitgever uit Nederland. Naast dat Distant Skies, de uitbreiding van de Spellenprijs-winnaar Sleeping Gods, uitkomt in het Nederlands, komen er nog vier nieuwe titels uit. Dat zijn Primeval Peril, Amritsar, Het Onbewuste (een vertaling van Unconscious Minds) en dus Travelers: Tokyo. 

Daarmee komt het aantal uitgegeven titels door Keep Exploring Games op 22. 

Derde druk

Er komt toch nog een derde druk van Sleeping Gods in het Nederlands. Eerder liet Martin Looij aan Speloptafel dat er ‘voorlopig nog geen derde druk’ zou komen, omdat er ook veel tijd ging zitten in de ontwikkeling van Distant Skies. “Op dit moment zijn er nog ongeveer tien stuks van Sleeping Gods over. 

De derde printrun is rond de jaarwisseling beschikbaar. 

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *