In de maand juni is de ‘famile-rpg’ Mausritter in het Nederlands te backen op Kickstarter. In dit ‘zwaard- en snorharen’spel duik je als een stel muizen de gevaarlijke wereld in. 

Sebastiaan van Gestel vertelde uitgebreid over de Kickstartercampagne in de 33e aflevering van de Speloptafel-podcast.

De koninkrijken van muizen overleven op de rand van de afgrond. Een strenge winter of een harteloze kat kunnen het einde betekenen. Gewone muizen kruipen samen, verstopt in hun nederzettingen in bomen en holen, terwijl ze bij elkaar proberen te schrapen wat ze kunnen. Een hachelijk bestaan.De buitenwereld is reusachtig en gevaarlijk. Het ziet er niet best uit voor een kleine muis. Maar als jij heel dapper en heel slim bent, met een klein beetje geluk, dan kan je misschien overleven. En als je lang genoeg overleeft, dan word je misschien zelfs een held onder de muizen.

Sebastiaan van Gestel vertaalde eerder Hero Kids naar het Nederlands en nu is Mausritter aan de beurt. “Een aantal jaar geleden ben ik geïnteresseerd geraakt in het spelen van RPG’s. En dat leek me heel leuk om met mijn kinderen te spelen. Maar die spreken nog geen Engels. Daarom ben ik deze spellen gaan vertalen.”

Volgens Van Gestel is Mausritter, van de Australiër Isaac Williams, niet specifiek geschreven voor kinderen, maar het spel is wel bijzonder toegankelijk voor kinderen. “Het is ook heel geschikt voor mensen die niet eerder een RPG hebben gespeeld. Je hoeft maar weinig regels te kennen. En je hebt ook een fysiek personageblad voor je liggen waar kaartjes op liggen die je bezittingen voorstellen.”

Avontuurlijke muizen

Centraal in het spel staan dus meerdere muizen, die van alles meemaken. “En dat gaat alle kanten op”, lacht Sebastiaan. “Bij een van de scenario’s is een weide met zonnebloemen behekst. Tegelijkertijd is er een sekte van muizen die daar hun kerk hebben geplaatst. En er is een stinkdier dat alles voor zichzelf wil houden. En dan is het aan de spelers om te besluiten hoe ze daar mee om gaan. Gaan ze de strijd aan met de sekte of doen ze alsof ze erbij horen. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het proberen.”

En heeft Sebastiaan het al met zijn eigen kinderen geprobeerd? Nee, dat niet. Daar zijn ze nog net te jong voor. Maar over een jaar of twee zijn ze oud genoeg om Mausritter te spelen. “Maar ik weet van heel veel andere mensen, die al avonturen met Mausritter hebben gespeeld. Gewoon met je hele familie bij elkaar zitten voor een avondje avontuur als muizen. Dat kan. Het spel is zo simpel dat iedereen er zo in kan duiken.”

De kickstarter-campagne is nog tot 4 juli online. De standaardpledge ligt op veertig euro.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *