Er zijn genoeg mensen die allerlei plannen ondernemen in de bordspellenwereld: van een eigen bordspel, een winkel tot aan een museum. Richard Janssen, eigenaar van de bekende bordspelwinkel Spelkwartier in Arnhem besloot om ook een eigen beurs te beginnen: Oosterspel

Aanvankelijk had Janssen eerst een beurs met maximaal drieduizend bezoekers in gedachten, maar dat bleek (vooral financieel) onhaalbaar. Uiteindelijk werd Oosterspel een ‘kleine en kneuterige’ (zijn eigen woorden) beurs in Arnhem-Zuid. 

Wat komt er allemaal kijken bij zo’n eerste beurs? Hoe regel je vrijwilligers, spellen en uitgevers? En wat doe je als halverwege de beurs de kroketten op blijken te zijn?

Jens en Sara van Bollebus.be vertellen over hun speciale spellendag met alleen maar spellen met een wetenschappelijke achtergrond. Van Dr. Eureka (voor de kinderen) tot aan Genotype. Het komt allemaal voorbij op 6 april in Vichte (West Vlaanderen).

Verder een fikse hoeveelheid nieuws uit binnen en buitenland en een zeer uitgebreide terugblik op Zuiderspel. Daar werden onder meer Rats of Wistar (DSV Games), Ancient Knowledge (Iello) en First in Flight (Happy Meeple Games) gespeeld. 

Daarnaast ook nog een nieuwe toevoeging aan de Speloptafel top 50. 

TIMESTAMPS:

00:00 – Intro

04:30 – Spellennieuws

08:30 – Jens en Sara (Bollebus.be) over hun Spellendag met Wetenschappelijke bordspellen

14:00 – Terugblik op Zuiderpsel

met:

15:30 – First in Flight (Happy Meeple Games)

18:00 – Ancient Knowledge (Iello)

20:00 – Rats of Wistar (DSV Games)

26:00 – OP PAD: Richard Janssen (Spelkwartier) over de eerste editie van Oosterspel

52:40 – Speloptafel top 50 – 41. De Betoverde Torens

55:00 – Slot

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *