Spellenwinkels komen in alle vormen en maten, van het knusse kleine winkeltjes in de winkelstraat, tot groot-groter-grootst. Een van de grootste (of misschien wel de grootste) spellenwinkels van Nederland is nog maar een paar jaar oud. Op een bedrijventerrein in Delft verscheen onlangs het pand van Spellenwinkel.nl.

De winkelruimte oogt misschien niet zo groot, maar er gaat wel een magazijn van drieduizend vierkante meter schuil achter de afgesloten deur. En zoveel ruimte houdt in dat er plek is voor tienduizenden spellen.

In de serie ‘De Grote Sprong’ spreekt Speloptafel met mensen die iets nieuws zijn begonnen in de Nederlandse en Vlaamse bordspellenwereld. Sicco vertelt over het ontstaan van spellenwinkel.nl, vanuit het al bestaande bazaarofmagic. Waarom de uitbreiding naar de bordspellenwereld en hoe was het om een winkel uit te breiden, midden in de coronatijd.

Verder een review van Sea, Salt en Paper, een vooruitblik op Zuiderspel en een uitleg van ontwerper Flo de Haan over de nieuwe versies van Mega Empires (de opvolgers van Mega Civilzation en Western/Eastern Empires).

Kortom, genoeg onderwerpen om deze uitzending weer te vullen!

TIMESTAMPS

00:00 – Intro

03:15 – Spellennieuws

06:00 – Flo de Haan (Colossus Games) over de nieuwe versies van Mega Empires

13:45 – Rene Vaes over spellenbeurs Zuiderspel (16-17 maart)

23:00 – REVIEW: Sea, Salt en Paper (Gam’inBIZ)

27:45 – Op Pad: De Grote Sprong – Spellenwinkel.nl

48:00 – Speloptafel top 50 – Nr. 43 – Dice Hospital (Alley Cat Games)

50:45 – Slot

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *