Nederlandse spellenbeurzen zijn leuk. Het Duitse Spiel is als een van de grootste beurzen van de wereld helemaal gaaf… maar wat als dat nog steeds niet genoeg is? In deze aflevering van Speloptafel vertellen Christiaan, Heije en Rik over hun plannen voor hun bordspellenreis naar de Verenigde Staten. Met als einddoel: GenCon in Indianapolis.

Drie weken lang rijden de drie vrienden, die zichzelf ⁠Two and a half Meeple⁠ noemen, in een auto van bordspelafspraak naar bordspelafspraak. En uiteindelijk komen ze uit bij de Amerikaanse tegenhanger van Spiel. Onderweg verblijven ze bij Amerikaanse spellenliefhebbers waar uiteraard tal van spellen op tafel komen.

Chris en Heije vertellen over hoe het idee is ontstaan en hoe de voorbereiding is geweest. En ook leggen ze uit hoe je zo’n plan het beste kan voorleggen aan je vrouw/vriendin.

Verder vertelt Jason St Just over de opmerkelijke openluchtbeurs ⁠Peer Speelt⁠ in het centrum van het plaatsje (26 mei).

In de rest van de uitzending nog besprekingen van ⁠Coffee Rush⁠ en ⁠Bardwood Grove⁠. En in de Speloptafel top 50 komt ⁠Get on Board⁠ op tafel.

TIMESTAMPS:

00:00 – Intro
05:30 – Spellennieuws
08:00 – Vooruitblik Peer Speelt
14:00 – Review: Coffee Rush (Korean Board Games)
18:40 – Review: Bardwood Grove (Final Frontier Games)
22:00 – Op pad: Een bordspelreis door de USA
47:30 – Speloptafel top 50: Nr. 36 – Get on Board
50:30 – Slot

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *