In de aflevering van deze week het derde deel in de serie ‘Van Idee tot Tafel’: welk proces ondergaat een bordspel voordat het bij jou en mij op tafel terecht komt. Uitgever Martin Looij van Keep Exploring Games legt uitgebreid uit wat er allemaal bij komt kijken.

Keep Exploring Games brengt buitenlandse titels naar Nederland (in een Nederlandse versie) zoals Sleeping Gods en Bitoku. Daar won Looij ook de Nederlandse Spellenprijs mee. Maar daarna geeft hij ook op eigen naam spellen uit. Zo verschijnt dit jaar het spel Travelers: Tokyo. En hoe die ontwikkeling gaat is reuze interessant.

Verder is het nog ruim een week voordat de eerste Nederlandse bordspellencruise ‘All Games on Deck‘ het ruime sop kiest vanuit Rotterdam. Over die laatste voorbereidingen vertelt initiatiefnemer Kyra van Wingerden in deze aflevering.

Verder een gigantische hoeveelheid nieuws, aankondigingen en kleine feitjes. En natuurlijk nummer 49 van de Speloptafel Top 50 aller tijden, beter bekend als de ‘langzaamste top 50 ter wereld’.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *